dimarts, 20 de desembre del 2011

RONDALLA NADALENCA / CUENTO DE NAVIDAD

RONDALLA NADALENCA

El informe negatiu de la treballadora social Ingrid Eklund, s’afegia al dictamen del doctor Kraneosgaard: episodi d’hebefrenia, com ho detectava el seu rutinari i recurrent “ho, ho, ho” amb que postil·lava cadascuna de les seves engolades i trivials frases. Per altra banda, cada any tornava del seu permís nadalenc amb aguts símptomes d’alcoholemia. Per més inri, un escamot de J.M. (Julivert Meu) IV Assemblea, braç armat de Greengreenaction, facció de Greenpeace, havia segrestat els rens a fi i efecte de protegir-los de la stressant explotació a que es veien sotmesos cada any per aquestes dates. Santa Klaus no sortiria aquests nadals del Institut Frenopàtic Doktor Grillenoor. De res serviren els insistents precs de la influent dama Mary-Cris Nash i les pressions de la L.T.H.F.A. (Love and Truth Happy Family Association). Aquest any per mes que els infants esparracats enganxessin els seus mocosos nassos i entelessin els vidres dels aparadors de les botigues de joguines i aliments, de res serviria esperar que una bona senyora descendís de la seva llemosina per a curullar-los de regals i menjar, satisfent els seus humils somnis..
            S’augurava un catastròfic panorama. Però, no obstant, malgrat tot, hi hauria Papà No-ell, ... Santa Klaus? No ell, sinó el diable Samnaël. Lilith armada d’agulla i fils, s’acuitava en transformar la capa roja en disfressa ad-hoc. Belcebú aplicava tridents punxa-pecadors a ferotges llops de l’avern, replica de banyes de ren. Però, el diable repartiria, com els sicaris del bon Deu, regals materials i amor virtual? No!! De cap manera!! El diable es massa diable per a fer això. Aquest Nadal, per primer cop, Samnaël faria arribar a la humanitat intel·ligència i veritat.
            Tot va ser benèfics efectes. Els nens lumpen i working class no estrenyeren els seus nassaronets als aparadors, estrenyeren els seus punys esquerres mentre amb les seves mans dretes dispararen compactes llambordes sobre els vidres de les botigues i prengueren tot quant en justícia els hi pertanyia. Els fills, si era el cas, passaren comptes als seus pares, deixant-se de contes i rituals amorosos, tallaren mànigues i relacions normatives. Els germans decidiren, segons el seu bon criteri, amb quins entendre’s o rebutjar. En general, la gent s’insultà, s’ignorà o es besà, segons els seus mereixements.
            El dia després aparegué un món millor, les coses estaven clares i encara ho estarien més, els amics eren amics, els enemics enemics, l’amor era amor i els polvorons amb precaucions.

Hapi crismes tuyu i gud niu Yeahh!!
Dos kisses i guan tiar

CUENTO DE NAVIDAD

El informe negativo de la trabajadora social Ingrid Eklund se sumaba a dictamen del doctor Kraneosgaard:  Episodio de hebrefenia, como lo detectaba su rutinario y recurrente  “ho, ho, ho, “ con el que apostillaba cada una de sus engoladas y triviales frases. Por otro lado, cada año tomaba su permiso navideño con agudos síntomas de alcoholemia. Para más inri, un comando de MP (Mi Perejil) IV Asamblea, brazo armado de Greengreenaction, facción de Greenpeace , había secuestrado los renos para protegerlos de la stresante explotación a que se veían sometidos por estas fechas. Santa Klaus no saldría estas navidades del Instituto Frenopático Doktor Grillenoor. De nada sirvieron las insitentes súplicas de la influyente dama Mary-Cris Nash  y las presiones de la L.T.H.F.A. (Love and Truth Happy Family Association). Este año por mas que los niños andrajosos pegasen sus narices mocosas y entelasen los vidrios de los escaparates de las tiendas de juguetes y alimentos, de nada serviría esperar que una buena senyora descendiera de su limosina para llenarlos de regalos y comida, satisfaciendo sus humildes sueños
Se auguraba un catastrófico panorama. Pero no obstante, pese a todo, habrá Papá No-él ¿Santa Klaus? No él, sino el diablo Samnael. Lilith armada de aguja e hilo, se apresuraba en trasformar la capa roja en disfraz ad-hoc. Belcebú aplicaba tridentes pincha-pecadores a feroces lobos del averno, réplica de los cuernos de reno.  Pero, ¿el diablo  repartiría como los sicarios del buen Dios, regalos materiales y amor virtual? ¡Nooo!, ¡¡de ninguna manera!!  El diablo es demasiado diablo para hacer esto. Esta navidad, por primera vez, Samnael haría llegar a la humanidad inteligecia y verdad.
Todo tuvo efectos benéficos. Los niños lumpen y working class no  apretarán sus naricitas a los escaparates, apretaran sus puños izquierdos mientras que con sus manos derechas disparaán compactos adoquines sobre los cristales de las tiendas y tomarán cuanto en justicia  les pertenecía. Los hijos, si fuere el caso, pasarán cuentas a sus padres, dejándose de cuentos y rituales amorosos, cortarán mangas y relaciones normativas. Los hermanos decidirán, según su buen criterio con cuales entenderse y de cuales desentenderse, la gente se insultarà, se ignorarà o se besarà, según sus merecimientos.
El día después aparecerá un mundo mejor, las cosas estarán claras todavía lo estarán más los amigos serán amigos y los enemigos, enemigos, el amor será amor y  els polvorones con precauciones.

Hapi crismes tuyu i gud niu Yeahh!!
Dos kisses i guan tiar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Desvetllar les mentides ens apropa a la veritat


La mentida es una de les principals formes de cuinar la por. La por és una defensa natural de la sobrevivència. Tot i tenir seriosos dubtes sobre gran part de les atribucions dels comportaments a la naturalesa i als instints. Pocs dubtes tinc respecte a l'instint de sobrevivència com a pare de gran part de les actituds i els comportaments. La mentida acostuma ser un dels principals instruments del mal, de l'explotació, de la dominació. En definitiva del poder
La pitjor i mes eficaç mentida es la mitja veritat i l'extrapolació de la veritat parcial.

DESVELAR LAS MENTIRAS NOS ACERCA A LA VERDAD
La mentira es una de las principales formas de cocinar el miedo. El miedo es una defensa natural de la supervivencia. Pese a tener serias dudas sobre gran parte de las atribuciones de los comportamientos a la naturaleza y a los instintos. Tengo pocas dudas respecto al instinto de supervivencia como padre de gran parte de las actitudes y los comportamientos. La mentira suele ser uno de los principales instrumentos del mal, de la explotación, de la dominación. En definitiva del poder.
La peor y más eficaz mentira es la medio verdad y la extrapolación de la verdad parcial.