dimecres, 29 de setembre del 2010

El nas de la Pilar Rahola te poders/La nariz de Pilar Rahola tiene poderes

Em sembla que va ser dilluns 27/9/10- al Món a RAC1, a la tertúlia, publicaren el resultat del "Racometre", estudi d'opinió encarregat per aquesta emissora referent a les eleccions al Parlament de Catalunya. Na Pilar Rahola va comentar "Ja sabem el que són les enquestes.." com expressió de la seva relativa credibilitat. Però ves per on si que validava part dels resultats perquè coincidien amb "el que li deia el seu nas", a partir de la gent amb qui ella havia parlat i sentit. Dubtava o fins i tot invalidava alguns resultats que no coincidien amb els del seu nas perquè ella "del que es fiava era del que li deia el seu nas".
Això em fa pensar que el que RAC1, altres mitjans i els partits gasten en contractar enquestes es d'una gran irresponsabilitat econòmica, doncs aquests estudis son força cars i a sobre menys fiables que uns quans nassos il•lustres. Aquests nassos són unipersonals (gran estalvi en el pagament d'enquestadors, informàtics, estadístics i analistes. Pagament de la feina a sou o a preu fet, a més de dietes). No sé si entre els seus poders hi es també el de sobrevolar el territori a l'estil superman o super-ratón a la recerca de pillos amb la seva visió de raigs X i la seva super oïda (de super-nas, no recordo aquest poder en Superman o super-raton), em sembla que no cal això, el poder del nas de na super-Rahola es tan gran que ensuma els pensaments, actituds i intencions del personal de tot el territori, a partir de la mostra "significativa" constituïda per la gent que l'envolta "al menjador de casa seva", i altres jocs dels seus desplaçaments quotidians.
Cert és que aquest superpoders no els te en exclusiva, es poden suposar en alguns periodistes i polítics (no saben si amb els nas o altres òrgans), especialment tertulians, que saben el que pensa i vol "la gent", "els ciutadans" o, fins i tot, "tothom", normalment sense citar fons o citant a "tota la gent amb qui jo he parlat", "La gent al carrer" (quina feinada anar pel carrer ensumant i/o amb l'oïda atenta !!!...)
Tenint aquest analistes amb superpoders, sobretot en temps de crisi i amb pressupostos universitaris escadussers, no se quin sentit té i/o a quina racionalitat econòmica obeeix, la permanència de carreres tals com Sociologia, Ciències Polítiques, Estadística i altres semblants... millor fora que s'ho gastessin en millorar l'especialitat d'otorinolaringologia per mantenir el nassos i orelles dels il•lustres periodistes i polítics tertulians i sobretot prevenir els refredats que afecten als nassos
En Pinotxo si que tenia un bon nas
____________________________________________

Me parece que fue el lunes 27/9/10 en la tertulia del Món a RAC1, publicaron el resultado del "Racómetro", estudio de opinión encargado por esta emisora referente a las elecciones al Parlament de Catalunya. Pilar Rahola comentó "Ya sabemos lo que son las encuestas.." como expresión de su relativa credibilidad. Pero, mira por donde, si que validaba parte de los resultados que coincidían con "lo que decía su nariz", a partir de la gente con la que ella había hablado y/oído. Dudaba, o incluso invalidaba algunos resultados que no coincidían con los de su nariz porque ella "de lo que se fiaba era de lo que le decía su nariz" Esto me hace pensar que lo que RAC1, otros medios y los partidos gastan en contratar encuestas es de una gran irresponsabilidad económica, pues estos estudios suelen ser muy caros y encima menos fiables que algunas narices ilustres. Estas narices son unipersonales (gran ahorro en el pago a encuestadores, informáticos, estadísticos y analistas. Pagos a sueldo o por unidad, además de las dietas) No sé si entre sus poderes está también el de sobrevolar el territorio al estilo Supermán o Super-ratón a la búsqueda de pillos con su supervisión de rayos X y su super oido (de super-nariz, no recuerdo este poder en Superman o Super-ratón), me parece que no hace falta esto, el poder de la nariz de la Super-Rahola es tangrande que huele los pensamientos, actitudes e intenciones del personal de todo el territorio, a partir de la muestra "significativa" constituida por la gente de su entorno "en el comedor de su casa" y otros lugares de sus desplazamientos cotidianos.
Ciertamente estos superpoderes no los tiene en exclusiva, se les puede suponer a algunos periodistas y políticos (no sabemos si con la nariz u otros órganos). especialmente los tertulianos, que saben lo que piensa y quiere "la gente", "los ciudadanos" o, incluso, "todos", normalmente sin citar las fuentes o citando "toda la gente con la que yo he hablado", "la gente en la calle" (¡qué fatiga ir por la caye oliendo y/o con el oido atento!!!..)
Teniendo estos analistas con superpoderes, especialmente en tiempo de crisis y con presupuestos universitarios escasos, no sé qué sentido tiene y/o a qué racionalidad económica obedece, la permanencia de carreras tales como Sociología, Ciencias Políticas, Estadística y otras semejantes...Sería mejor que se lo gastaran en mejorar la especialidad de otorinología para mantener las narices y orejas de los ilustres periodistas y políticos tertulianos y sobre todo prevenir los resfriados nasales
Pinocho sí que tenía una buena nariz....

Desvetllar les mentides ens apropa a la veritat


La mentida es una de les principals formes de cuinar la por. La por és una defensa natural de la sobrevivència. Tot i tenir seriosos dubtes sobre gran part de les atribucions dels comportaments a la naturalesa i als instints. Pocs dubtes tinc respecte a l'instint de sobrevivència com a pare de gran part de les actituds i els comportaments. La mentida acostuma ser un dels principals instruments del mal, de l'explotació, de la dominació. En definitiva del poder
La pitjor i mes eficaç mentida es la mitja veritat i l'extrapolació de la veritat parcial.

DESVELAR LAS MENTIRAS NOS ACERCA A LA VERDAD
La mentira es una de las principales formas de cocinar el miedo. El miedo es una defensa natural de la supervivencia. Pese a tener serias dudas sobre gran parte de las atribuciones de los comportamientos a la naturaleza y a los instintos. Tengo pocas dudas respecto al instinto de supervivencia como padre de gran parte de las actitudes y los comportamientos. La mentira suele ser uno de los principales instrumentos del mal, de la explotación, de la dominación. En definitiva del poder.
La peor y más eficaz mentira es la medio verdad y la extrapolación de la verdad parcial.